Sunday, October 9, 2011

...saman o saman..

 assalamualaikum...selamat tengahari..ni cite semalam...nk apdet semalam...tenet xde plak..ish...
start wktu pagi...bgun2 tdo,saya p la mndi,bgun awal2 sbab ade program yg saya join..hehe..time tgh2 mndi 2,ade org mai..saya buat xtau je la sbab dok syok2 mndi...roomate saya la yg kluar tgk sape mai...saya dh bunyi suara org rmai2...siap bunyi suara lelaki lagi...adoii...xpe2...pk positif,mybe diorg dtg nk repair kot sbab byk kerosakan yg x dibaiki lagi ni..

siap mndi,sy pon jenguk la..kmpem ade lelaki,tp sy x rasa mcm diorg dtg repair,pastu bru tnya roomate saya...rpa2nya ade ssport check...hmpeh...hari2 sbtu pon depa mai...aiyoo...dan yg x seronoknya...kami kena saman...waaaa...melayang duit..huhu...rm5o plak 2...igat sikit ke rm50 tu...waaa...

kalo x byr,rasanya xleh grad..kmi kna saman sbab ubah kedudukan perabot...kmi gabungkan katil,so jadi katil queen la..itupon sbab pnas...kipas dinding,jadi saya pnas la kalo x gabung katil sbab kipas dok kt dinding sebelah katil saya...huhuh...rmai yg kna sman sbab ubah perabot...haha
sekian utk hari ni...

p/s menulis entri dgn gaya rmbut yg baru...haha...dh potong rmbut

12 comments:

Adry@Daun said...

Agak2 kalo kita buat renovation bilik tu kena saman berapa ribu ye? Ubah katil pn kna RM50. Mahal lg drp saman parking...

lina_pg said...

Ayoyo ubah kedudukan perabot pun kena saman?kalau conteng2 dinding..atau melingkupkan reta menda hostel mmg patutlah kena saman.
Ni ubah perabot jerr..kang nak cek out abes semster ubah lah kedudukan asal.Tak luak pun huhuhu

Tak patut..tak patut..

ezzyra said...

@a.adry
tau xpe...ubah ckit je pon..umah lma pon kmi ubah smpai hbs sem bru ubah blik...xde effect pon..

ezzyra said...

@k.lina
2 la..mhl kot sman 2...huh...x penah2 kna sman ni frst time..ubah ckit je pon...tolak katil je...2 pon sbab pnas...klo x pnas,kmi x ubah ape pon..

EmbunRosaliza said...

Assqlam dik, akk nmpk sambil adik taip2 tu dok geleng2 paler bagi rambut berterbangan mcm ikan syampoo heheh..

Hhuhu tak patut2x, zalim dan kijamnya, bukan patah pun kaki katil tu, suh dia rasa tido kat situ rasa panas tak, adik sorang la yg kena saman kat bilik adik tu, kalo saman dbkl pun rm 30 je huhu

Elie Lily said...

kadang2 tak paham tau! kita as student ni pun nak kan keselesaan..bila ubah perabot sana sini, bukan sebab kita suka2 hati je kan? bila masuk bab-bab sama ni, patutnya pihak atas pun kena pikir jugaklah rm50 tu terlalu mahal untuk student! huhu

p/e: tak tahulah apasal emo bila cakap pasal saman even tak penanh kena saman ag kat hostel! :p

ezzyra said...

@k.rosa
wsalm...hehe..btol 2...dok geleng2 kepala...haha..

mhal sgt la..huhu..kmi nk share byr...sorang rm25 la.tp 2 pon dh kira mhal..huhu...klo mkn pon dh boleh mkn utk seminggu dh 2..

sman biasa po rm30 je...ni 50...mhal2..

ezzyra said...

@elie lily
btol 2...kita student,bukannya dh keje..nk selsesa ckit pon saman...x patot btol..

p/s...jgn emo2 ye...hehe...tp saya setuju dgn anda..hehe

alla said...

mak ai.. mhlnye.huhu
tp xleh lawan saman kete aku la.. rm800...waaaaaa......

ayunalisa said...

alamk aii..mahai nye saman ubah prabot.. ingtkan wt renovation dapur ke ape..tolak katil je..huk3... diorg tgh cr duit nk wt ry india ngn ry aji la tuh...

ezzyra said...

@k.alla
mmg mhal...ko xpe la...sman keta...aku sman tolak katil je...huhu

ezzyra said...

@k.ayu
tolak katil je pon...ckit je bergerak...waaa..