Sunday, December 25, 2011

...karnival kucing comel...

assalamualaikum

ini cerita semalam..petang semalam pegi karnival kucing comel kat taman ular,sungai batu pahat,kangar..karnival ni 2 hari je..semalam dan hari ni.saya pegi dah lambat dah pon..dalam pukul 4 petang baru sampai kat taman ular 2...orang ramai sangat2..haha..time camni je la kot ramai orang,hari2 biasa,mesti x ramai orang...haha..opps...

saya pegi sana bukan nak tengok ular,tapi sambil menyelam minum air la kan..tapi saya kesian la kat kucing2 2 semua sebab terpaksa share tempat dengan ular..time saya pegi 2,kucing2 semua dah penat...dah xde mood...kesian,dari pagi lagi terkurung dalam sangkar,dengan orang ramai...

meh tengok gambar yg sempat saya snap ni.

tiket masuk rm4

kucing ni dah penat dah...kesian
kucing ni comel sangat...bulu gebus je...nama dia puteh.garang woo...

ni bukan kucing tau...haha..saya geli sebenarnya ngn reptilia ni

ni lagi geli...x ambik gambar biawak sebab sgt geli...besar plak 2..

kura-kura nyorok2

kura-kura dalam longkang perahu



gambar2 ular saya x ambik sebab orang ramai sangat..x selesa nak ambik gambar...

kat situ ade sugar glider,arnab...oh comel..suger glider albino=rmbrape belas ribu tah hrga...lupa dah...mahal woo..

ok la...itu aje untuk hari ni...

salam..

12 comments:

alla said...

comelnye putih,
mcm puteh bear2 aku je.
tp bear2 aku lg comel.

ezzyra said...

haha...boleh pulak ko bndingkan ngn bear ko...

cuba ko byangkan beruang putih yang real..haha

EmbunRosaliza said...

comelnya kucen2 tu, akk suka tgk je, namun nak bela tak sanggup heheh

alla said...

comel la bear putih real.. ko search goole cari anak beruang kutub.. comel mcm bear aku

lina_pg said...

cam zoo la pulak...yg putih tu comey bangaett

ezzyra said...

@k.rosa
mahal kuceng 2...mmg comel...bulu putih...

ezzyra said...

@k.alla
haha...nk menang jgak...yela2

ezzyra said...

@k.lina
ala2 zoo jgak ni...taman ular & reptilia...

MiZi said...

dalam kepala kucing tu: apsal la diorang tarok aku kat sini... mampus la aku jap g kena baham dengan ular2 kat sini.. arghhh.. baik aku buat2 x sehat.. baru ular x lalu nak baham aku... meaoooooooooooooooooow..meaouw.. meeooww... (saya sakit jangan baham saya)

ezzyra said...

@mizi
2 la...kesian kucing2 2..

Adry@Daun said...

Tajuk bkn main lagi...Karnival kucing comel tp gmbr kucing ada jah. Yg lain gmbr pok ko dgn kuro. Kucing tu kalau Nis tgk msti dia panggil, "kucinggg..".
Puteh jadi garang sbb tertekan emosinya, kena kurung kat tmpt sempit, panas dan ramai org tgk dia.

ezzyra said...

@a.adry
org ramai sangat nk ambik gmbar pon ssah...semua kucing comel2..tp mmg kesian la kt kucing2 2