Friday, December 16, 2011

...lelaki,perempuan dan bahasa kiasan..

assalamualaikum

perempuan suka gna bahasa kiasan dlm percakapan...betol x?saya pon perempuan jgak,jd sya pon suka gna bahasa kiasan...hihi...#pengakuan di situ#
lelaki lebih suka berterus terang..#berdasarkan pemantauan sekeliling saya sahaja#

saya x pasti la btol ke x saya punya statement 2...tp itu hnyalah dr pndapat saya...mengikut ape yg saya nmpk dan perhatikan la..

saya sndiri pon x pasti la kenapa saya suka gna bhasa2 kiasan ni...tp bukan bermakna,saya suka perli2 org....bukan begitu ye...jgn slh phm plak..saya x suka nk direct je...tp malangnya,lelaki ssah btol nk phm...hihi...

cntohnya..:-

nk mntak tolong @ nk pnjam pape dr lelaki...saya akn pkai bhasa2 kiasan dulu...tapi hukhuk..x difahami...sia2 je la..
kalau yg bercintan cintun plak..kmi ni kaum pnpuan,nk sgt sesuatu bnda 2...mula2 ckap,cntiknya @ pape je la kan...tp klo mmg dh phm,msti la nk bnda 2 kan...x kisah la nk suruh dia belikan @ nk beli sndiri..so pepaham je la kan...hak3...itu cntoh saye je..

ade cntoh lain,tp mls dh nk menaip..

#sejauh manakah kesahihan kenyataan saya ni?hihi...ini atu pndapat saya je...jgn nk ban saya plak...hihi

okebai

6 comments:

Myra Jay said...

Bahasa kiasan ni indah :)

Sama gak MJ pun suka berkias gak bila dengan en suami.. :)

ezzyra said...

heheh...btol 2...tp lagi best kalau orrg laki ni phm...hihih

MiZi said...

fuuuhh.. nasib bek x da dalam list saya macam tu.. hahaha

beskalbuwok said...

kalau laki paham pon.. dia akan cuba buat xpaham... hahaha

ezzyra said...

@mizi
xde eh...yeke?hehe

ezzyra said...

@beskal
kenapa?