Saturday, December 31, 2011

...the last day of the year 2011..

www.tips-fb.com

assalamualaikum..

tahun 2011 bkal menutup tirai..byk knangan pahit manis dh saya lalui sepanjang thun ni..saya x psti samada byk knangan phit @ manis yg berlaku thun ni....klo nk tulis kt cni..mmg pnjg la..x hbis smpai thun depan ni..hak2..

saya xmo share kt post ni sbab boleh belek balik dlm blog ni segala kisah pahit mani,suka duka saya...oh i love my blog so much...so,apa azam baru utk thun 2012 ye...azam thun ni pon x tercapai rasanya...hak2...postpone tahun depan..

azam tahun 2012.-ntah la...byk sgt..hak3..xnk la share kt cni...malu la plak..kah3.. 1 je yg boleh tulis,saya xnak lukai hati sape2 pon,famli,kawan2 n sesape je...dan saya xmo terluka....boleh x nk mcm 2?hopefully i will be happy..hari ni pon nk happy2 jgak.haha..

p/s-- biarkan saya mengundur diri,kerana itu lebih baik berbanding melukai hati seorang teman... :(


Datang baca hari hari ye !
Terima Kasih~

Friday, December 30, 2011

...bye bye shoutmix..

www.tips-fb.com

assalamualaikum..

hari ni dh 30 disember 2011...
secara rasminya saya buang shoutmix 2...
betol2 delete kt web shoutmix....
kalau sesape x delete lagi,baik delete sekarang...
nti x pasal2 kena byar plak tahun depan..

shoutmix dh bagi notice..alert la ye utk mengelakkan masalah...


p/s pkai cbox plak...


Datang baca hari hari ye !
Terima Kasih~

...forever alone...

www.tips-fb.com

Assalamualaikum

forewer alone for 4 days...roomate blik kmpung..huhu...by the way,keje saya suma dh setel,report pon dh hntar...alhamdulillah... tapi..




p/s nk blik kmpung jgak!!


Datang baca hari hari ye !
Terima Kasih~

Thursday, December 29, 2011

...'terima kasih' unit exam..

www.tips-fb.com

assalamualaikum...

terima kasih unit exam sebab dah sediakan jadual exam yg sgt baik


Baru je dapt tau jadual final berubah lagi…makin truk…truknya unit exam ni…draf yg awal2 hari 2 dah ok la…tetiba ade insan yg selfish,p antar surat utk ubah jadual lain sebab dah beli tiket awal dr tarikh last paper..mula2 kmi ingat petition 2 x ntar,rupa2nya dihantar secara senyap…mmg mmbara la bila dpat tau kebenaran…

Jadual asal-3 januari
                 - 7 januari
     - 9 januari
     - 12 januari
      -18 januari

jadual yg diubah -7 januari
    - 9 januari
    -12hb pagi dan malam
    -14 januari

jadual terbaru-  9hb petang
11hb malam
12hb pagi, 12hb malam,
14hb pagi



kami boleh jadi gila kalo jadual camni...tukar last minit plak 2...huhuh...dah la time stdy week ni bz dgn projek,CCNA gi...dan td CCNA dh setel,final utk CCNA dh lepas dah td...projek x siap lagi...


 terima kasih unit exam sebab dah sediakan jadual exam yg sgt baik


p/s...arghhh!!!


Datang baca hari hari ye !
Terima Kasih~

Wednesday, December 28, 2011

...CCNA lagi...

www.tips-fb.com

assalamualaikum

hari ni ade CCNA lagi...org lain sibuk stdy time stdy week,saya sibuk dgn CCNA dan projek...xpe la CCNA ni pon penting jgak utk course saya ni...CCNA-CISCO Network Administration...penat lagi la hari ni...setiap hari cover 4 chapter...bljar pon pkai laptop sndiri....test pon on9 je..haha...nnti ade byk test lagi untuk CCNA ni...siap ade final lagi..hoho...

ok la..nk siap2 dulu,kelas pukul 10...salam


Datang baca hari hari ye !
Terima Kasih~

Tuesday, December 27, 2011

...stress final exam...

www.tips-fb.com

assalamualaikum...


sekarang ni musim final exam..trmasuk la saya..msti ramai yg tgh stress2 kan...saya ni bukan setakat nak final...mini projek lagi...adoyai...apsal la bagi tjuk last2 minit kt kami ni..hmmm...projek saya kena siapkan sebelum 30 disember 2011...tjuk baru je bagi 2 minggu lepas...bdak2 genius pon membebel..haha..projek yg saya kna buat,design CPU...dengan report lagi...haiyaa..

korang tengah stress??mari kita tengok cara nk kurangkan stress..


makan coklat...haha...boleh x?boleh la kan


 pegi main2 air...x mandi pon xpe..kalau x;eh pegi,tengok gambar2 pon ok..


 paling senang,x perlu modal pon..ketawa..tp sopan2 la gelak 2 ye..hihi



perkara yang paling senang buat saya gelak ialah...

tengok running man...comfirm saya gelak...hahaha...running man memang terbaik la...hehehe

p/s laugh is the best medcine

ok la..salam


Datang baca hari hari ye !
Terima Kasih~

Sunday, December 25, 2011

...karnival kucing comel...

www.tips-fb.com

assalamualaikum

ini cerita semalam..petang semalam pegi karnival kucing comel kat taman ular,sungai batu pahat,kangar..karnival ni 2 hari je..semalam dan hari ni.saya pegi dah lambat dah pon..dalam pukul 4 petang baru sampai kat taman ular 2...orang ramai sangat2..haha..time camni je la kot ramai orang,hari2 biasa,mesti x ramai orang...haha..opps...

saya pegi sana bukan nak tengok ular,tapi sambil menyelam minum air la kan..tapi saya kesian la kat kucing2 2 semua sebab terpaksa share tempat dengan ular..time saya pegi 2,kucing2 semua dah penat...dah xde mood...kesian,dari pagi lagi terkurung dalam sangkar,dengan orang ramai...

meh tengok gambar yg sempat saya snap ni.

tiket masuk rm4

kucing ni dah penat dah...kesian
kucing ni comel sangat...bulu gebus je...nama dia puteh.garang woo...

ni bukan kucing tau...haha..saya geli sebenarnya ngn reptilia ni

ni lagi geli...x ambik gambar biawak sebab sgt geli...besar plak 2..

kura-kura nyorok2

kura-kura dalam longkang perahu



gambar2 ular saya x ambik sebab orang ramai sangat..x selesa nak ambik gambar...

kat situ ade sugar glider,arnab...oh comel..suger glider albino=rmbrape belas ribu tah hrga...lupa dah...mahal woo..

ok la...itu aje untuk hari ni...

salam..


Datang baca hari hari ye !
Terima Kasih~

...tukar lagi...

www.tips-fb.com

assalamualaikum..

ni je keje yg saya buat hujung mggu ni...edit template..
lepas bca komen2 pasal template lama 2,mmg ptot tukar yg lain la...saya pon serabut tgk...tmbah2 ade read more 2...semalam cuba jgak utk buang read more 2,tp x berjaya..
jd saya ambik keputusan utk tukar template baru...hrp2 template ni ok la eh...

komen please...kalau x ok,sila gtau dgn jujur...

p/s semalam p karnival si comel...nnti saya apdet pasal 2..


Datang baca hari hari ye !
Terima Kasih~

Friday, December 23, 2011

...rumah baru...

www.tips-fb.com


assalamualaikum

setelah sekian lama hajat nk bina rumah baru,hari ni baru dpat rasmikan rumah baru ni...bertungkus lumus buat semalam smpai tenet ttup...tp x siap...ptg td baru siap 100%...cuma masih x puas hati dgn internal design...haha...susun atur masih lagi x memuaskan...



saya memerlukan bntuan korang suma,readers blog saya ni..ade ke org baca blog cabuk ni...?hukhuk..

coment seikhlas yg boleh,sejujur yg boleh pasal rumah baru saya ni...x kesah la dari aspek mana pon...saya sedia menerima sebarang komen... :)



kalau ade yg x elok 2,boleh saya edit2 lagi..



sekian... salam


Datang baca hari hari ye !
Terima Kasih~

...under maintanance...

www.tips-fb.com

assalamualaikum...

my blog is under maintainance...jadi,sori la kalau pening dok tengok blog ni buat masa sekarang...hehehe


Datang baca hari hari ye !
Terima Kasih~

Thursday, December 22, 2011

...jeles..

www.tips-fb.com

assalamualaikum...

hari ni dah hari khamis...esok dh last day utk g kelas...test suma dah setel kecuali mini projek yg baru 1% progress...haha...my partner,bila mau start ni?haha

lupakan pasal 2 seketika...hari ni,ramai dah pkat balik kmpung2...sah2 ramai yg xde kt sini nnti maca dah habis final plak ea suma org...hari ni kwan2 saya pakat dok beli tiket balik kampung sepanjang stdy week mggu depan ni...tp time stdy week,kelas saya ade CCNA...paper first saya strt 7 januari,saya ade 2 minggu stdy week...frst week sibuk nk setel mini projek ngn CCNA 2...

my roomate pon nak balik,tp xtau la ade tiket ke x sbab cuti krismas,habis plak tiket nnti..so saya pon dok sorang2 je la weekend ni kalo dia jadi balik...x kesah la sebab selama ni pon saya selalu tggl dia sorang2..hehe...boring 2 mesti la ade kan,tp saa x brape ade mood nk balik rumah..tggu habis final la baru balik...cuti puas2..haha...

ok la ea...salam..


Datang baca hari hari ye !
Terima Kasih~

Wednesday, December 21, 2011

...wordless wednesday~no mood...

www.tips-fb.com

assalamualaikum
mlm
ni
ade
test
algoritm
and
data
structure

subjek
ni
memang
buat
kami
satu
kelas
sakit
otak
genius2
dalam
kelas
pon
stress
dengan
subjek
ni
....
good luck my friend!



Datang baca hari hari ye !
Terima Kasih~

Monday, December 19, 2011

...already gone..

www.tips-fb.com

assalamualaikum...

saya lapar sangat2...tp malangnya xleh nk mkn ape2 pon utk hari ni...huhu..kesnya adelah..tgk SINI....huhu...sakitnya semalam x payah nk cerita la...

tp hari ni sakit lain plak...kalau semalam sakit sebelum,hari ni sakit selepas....huhuh...tp sakit yg hari ni,sakit lepas cabut gigi ni jap je kot...

xleh nk mkn pape sbab darah dok kuar lagi,x berenti...cmn nk mkn kan...dok search kt google,mcm2 la tips,tp dentist ckp,jgn kumur...huhu...rimasnya dok gigit kapas ni nk bg berenti cepat...huhuh...tp utk cpat sihat,kna dgr ckp dentist la,jgn degil2,nnti sakit lagi...

dah xde dah sebatang gigi lagi...huhuh...lain kali kena jaga gigi betol2,kalo dh rosak teruk 2,baik cabut je la eh...

bagi sape2 yg rasa sakit gigi,tp takot nak jmpa dentist..korang pikir la eh,samada nk terus sakit @pon nk berhadapan ngn dentist 2...dentist 2 x mkn org la...sepanjang klinik2 gigi yg saya penah pegi sebelum ni,suma dentist baik2 je...pndai rilex kan pesakit dia...so,jgn dok tahan sakit 2...terus jmpa dentist ye...

ok bye....nk rehat2 jap walaupon tgh lapar...T.T


Datang baca hari hari ye !
Terima Kasih~

Sunday, December 18, 2011

...i hate this feeling...

www.tips-fb.com

assalamualaikum
sakit itu menyerang lagi...
sakit woo gigi ni...
sakit kepala lagi...
mcm2 hal betol la..
thnks 2 my my fren yg concern kt saya ni...
time kasih ye..


Datang baca hari hari ye !
Terima Kasih~

...boring.

www.tips-fb.com

assalamualaikum.

boring tahap kritikal...xtau nk buat ape...nk buat mini projek pon x reti ni..aiyoo...plan hari ni dh tercancel dah...xpe la...nk buat cmne...kita hnya mmpu merancang,hnya Tuhan menentukan....

plan hari ni,nganga2,golek2 kt bilik je la...semalam pon cmni jgk la...tp petang semalam kuar p kole perlis,ambik angin pntai..haha...nma je dok kt kole perlis,tp kuar p kole perlis,jrg2 je..mklumlah,xde trnsport...bukannya boleh p jln kaki..kalo boleh jln kaki,hari2 saya p jln2 kat kole perlis 2...haha

rasa mcm tenang je dok tenung laut yg luas 2...tenang je..

ok la..boring dh,xtau nk tulis ape lagi..bye



Datang baca hari hari ye !
Terima Kasih~

Saturday, December 17, 2011

...important notice...

www.tips-fb.com

assalamualaikum...hepi weekend.
.
bg pengguna shoutmix..thun dpan dh kna byar...dh x free dh...saya ni pengguna setia shoutmix...dh kna tukar jgak dh...tp buat masa sekarang ni,sy masih gna shoutmix 2...tp td dh bok cbox dh utk gntikan shoutmix 2..
utk mengelakkan kita kna byar thun dpan,baik tukar sekarang..hehe..

kalo x percaya,buka la shoutmix anda dan klik kat important notice 2 ye..


Datang baca hari hari ye !
Terima Kasih~

Friday, December 16, 2011

...lelaki,perempuan dan bahasa kiasan..

www.tips-fb.com

assalamualaikum

perempuan suka gna bahasa kiasan dlm percakapan...betol x?saya pon perempuan jgak,jd sya pon suka gna bahasa kiasan...hihi...#pengakuan di situ#
lelaki lebih suka berterus terang..#berdasarkan pemantauan sekeliling saya sahaja#

saya x pasti la btol ke x saya punya statement 2...tp itu hnyalah dr pndapat saya...mengikut ape yg saya nmpk dan perhatikan la..

saya sndiri pon x pasti la kenapa saya suka gna bhasa2 kiasan ni...tp bukan bermakna,saya suka perli2 org....bukan begitu ye...jgn slh phm plak..saya x suka nk direct je...tp malangnya,lelaki ssah btol nk phm...hihi...

cntohnya..:-

nk mntak tolong @ nk pnjam pape dr lelaki...saya akn pkai bhasa2 kiasan dulu...tapi hukhuk..x difahami...sia2 je la..
kalau yg bercintan cintun plak..kmi ni kaum pnpuan,nk sgt sesuatu bnda 2...mula2 ckap,cntiknya @ pape je la kan...tp klo mmg dh phm,msti la nk bnda 2 kan...x kisah la nk suruh dia belikan @ nk beli sndiri..so pepaham je la kan...hak3...itu cntoh saye je..

ade cntoh lain,tp mls dh nk menaip..

#sejauh manakah kesahihan kenyataan saya ni?hihi...ini atu pndapat saya je...jgn nk ban saya plak...hihi

okebai


Datang baca hari hari ye !
Terima Kasih~

Thursday, December 15, 2011

...pertama kali...

www.tips-fb.com

assalamualaikum...entri d malam hari...

korang penah tgk tahi bntang x?korang tau x mcamana trjadinya fenomena tahi bintang 2?
bukan nk share pasal info 2...tp ..saya dpat tgk tahi bntang td...dlm kol 12 am td..wah2...bestnya dpat tgk kejadian alam yg jrang2 dpat tgk 2...Subhanallah...indahnya...

tp yg x bestnya...kmi suma pakat kna halau td...x puas hati jgak sbenarnya sbab alasan org yg mghalau kami 2 x munasabah lgsung dan mmg xleh pkai la...tp xpe la...spanjang 22 thun saya hidup...ni frst time dpt tgk...byk plak 2...heheh...

ok..itu aje....salam


Datang baca hari hari ye !
Terima Kasih~

Wednesday, December 14, 2011

...wordless wednesday~CA oH CA...

www.tips-fb.com

assalamualaikum..
wahai CA,
jgn la kau menyusahkan kami..
baik2 saje malam ni
kami dah nk pengsan dh berdepan ngn ko ni
kami dh jadi pening gara2 kau
oh CA

*dh jd x brape btol dh ni gara2 CA...gud luck my fren..


Datang baca hari hari ye !
Terima Kasih~

Sunday, December 11, 2011

...entri 101211,edisi terlambat..

www.tips-fb.com

assalamualaikum...091211~111211,berada d lgkawi...hihi...tgk LIMA,best2...2 thun lg la bru ade LIMA blik...thun 2013,sya pon dh hbs belajar...mybe dh x sesenang mcm skrang la nk p lgkawi... semalam,101211,birthday saya...hehehe...dh ckup 22 thun dh saya berada di bumi Allah ni...alhamdulillah,masih lgi sihat2 saje...time kasih byk2 kpada semua yg wish,terutama sekali abg saya la...siap bg kek lgi...hihi...tiramisu...tp xleh nk mkn byk2,x smpat nk mkn utk second round,sebok berjalan...kek pon jd keras sebab tggl dlm peti ais lma sgt...tp maintain sdap...:)... xmo tulis pnjang...layan je gmbr2 ni...




jet 2 laju sgt...smpat ambik asap je...haha
angin kuat sgguh2...kecewa kt cni,jln jauh2,pnas2 ingt dpt tgk demo,tp hmpeh je...tgk kpal selam ngn kpl2 lain je kt cni
kek tiramisu...mekasih yer a.adry



kenangan kt langkawi ni mmg best la,jrg2 dpt tgk LIMA wp time balik td agak kalut...dh lmbt dh smpai jeti.,msuk feri plak,sruh main duduk je...hmpeh btol la...tp time kasih sekali lagi kt abang saya sbab sponsor suma perbelanjaan saya kt ctu...heheh..

p/s beg baru beli dh putus...hmpeh la

**gmbar ehsan dr kamera abg saya ckit...kamera nset saya ckit...xleh nk ambik gmbar byk2...nset hbs bateri...waaa...kualiti gmabr yg x cntik 2 dr nset saya la 2...biasa la...nset cap ayam je...huhu



Datang baca hari hari ye !
Terima Kasih~

Thursday, December 8, 2011

...spontaneous thursday~LIMA..

www.tips-fb.com

assalamualaikum..khamis yg spontan...dgn spontannya g kole perlis td...pnas2 tp mmbuahkan hasil...semalam x smpat nk post rabu yg x byk ckp...jadi hari ni cmbine la...wordless Wednesday+spontaneous Thursday=LIMA


 nk g tgk LIMA...asyik dgr bnyi2 jet kt dok lalu kt kole perlis ni,nk gk tgk yg betol2...xnak rasa gegar2 je...esok ptg,saya akan pegi sana...tiket dh beli pon...wee...


p/s...smalam network's night..gmbr x dpt lgi...nnti dh dpt gmbr,sy post kt cni...ok bye!


Datang baca hari hari ye !
Terima Kasih~

Tuesday, December 6, 2011

...mungkin ade hikmah disebaliknya,insyaAllah.

www.tips-fb.com

assalamualaikum...

n3 ni sepatutnya ditulis semalam...baru ade feel ckit,tp internet problem ckit smalam...ntah la...org lain laju je internet say je tah pape...

kembali kpada story..

setiap ape yg berlaku,psti ade hkmahnya,cuma kita xtau la bila akan berlaku...kita hnya mmpu merncang,Tuhan yg mnentukan...jd,setiap ape yg berlaku,terimalah dgn redha..sesungguhnya dugaan dan cabaran yg kita hadapi itu ade hikmah di sebaliknya..jadikan setiap yg berlaku sbagai pengajaran ataupon pengalaman dlm hidup kita..

ekceli,saya trut sedih atas ape yg dh berlaku kt org yang saya sayang,semoga dia kuat...nk tau cite?terus ke BLOG dia ok..
.
renung2kan...salam


Datang baca hari hari ye !
Terima Kasih~

Saturday, December 3, 2011

...sakit kaki oi..

www.tips-fb.com

assalamualaikum...laparnya..eh..lapar plak yg disebut...mklum la,smalam mkn megi je,pstu g main...hohoh...itu yg nk diceritakan hari ni...
sudah sekian la x main,gini la jadinya..main pon takat sepak2 je boleh la kan..lagipon bosan la dok terperap je dlm bilik..

nak dijadikan cerita...semalam,saya join classmate saya p main futsal kat D Futsal Corner,area2 kangar la...tp x sure la nma daerah 2 ape..hehe...org ckp sungai 2...tah la...ikot je diorang 2...saya join diorang main semalam sbab diorang ade tournament hari ni..jadi kami yg x reti main ni jadi pihak lawan diorang la..hahah..x pndai main pon,team kami dapat jaringkan gol jgak tau...team kami dapt 2 gol kalo x silap,team yg nk main hari ni 4 kot gol..tah..pening dah tgk bola..haha...

setengah jam pertama,main sambil gelak2...hadoii...pastu baru serius ckit..kehkehkeh..

gmbar xde...xde feel nk ambik gmbar pon...story je la boleh..ok la,lapar,nk g cari makn.bye


Datang baca hari hari ye !
Terima Kasih~

Friday, December 2, 2011

...nyumnyum.

www.tips-fb.com

 assalamualaikum...selamat petang...weekend sudah kembali...entri first utk bulan doblas ni..kita cuci2 mata je la ek.setelah sekian lamanya rasa nk mkn kek cklat..hari selasa lepas sy singgah la kt secret recipe kole perlis,on the way blik ke kg wai(bru balik holiday hari 2 la)...dan berjaya la beli kek chocolate moist ni...saya x mkn sorang2 tau,saya share ngn bdak rumah sebelah,alang2 birthday dia hari 2..hehe...trcapai jugak la...mula2 nk beli chocolate indulgence 2,tp takot cair plak...mklum la negeri perlis ni kan sejuk panas.hehe...meh cuci mata...nk buat kek skrang pon xpe gak,x pon beli je kt kedai...heheh...ok bye

moist chocolate cake


Datang baca hari hari ye !
Terima Kasih~