Monday, January 16, 2012

...dapat Lembu dah...hurraay!..

assalamualaikum...


seluruh badan masih terasa sakit...especially lengan...kaki pon sakit....tah camne la esok..haha...by the way sangat seronok la...frst time dpat bawa keta...

cerita hari ni...mesti la sebab  Lembu L...hari ni saya bawa keta utk dpatkan L...sistem kali ni dah lain kot...kalo dulu2 lepas ujian komputer terus dapat L...tp kali ni,kena ada ujian amali dulu...main2 bersama kereta @moto baru dapt lesen L..

mula2 bawa keta ok lagi td sebab juz bawa aje...round ketiga,kna daki bukit dah...mula2 tunggang langgang...buat pelbagai aksi...haha...pastu round lepas 2,belajar prking plak...ofkos la main lggar2 tiang...segal tiang nk lnggar...haha...kesian ckgu,kena angkat tiang...dalam ati ckgu #apsal lampi betol budak ni# haha...tapi ckgu 2 baik la...nasib baik x dapat ckgu garang...mesti saiko habis la...wuwuwuwu...

lepas main2 pusing2 byk2 kali,rehat jap...dengan perut yg lapar,energy tahap 20% je ade,bawa balik keta 2 round,pastu balik...dan sekarang ni nk isi perut yg dah kelaparan...nak recharge balik tenaga yg hilang tadi...

ok bai


p/s berat gila stereng....habis energy...

9 comments:

Adry@Daun said...

Haha...tgk tajuk tadi igt kot egie dpt lembu utk raya korban atau nk buat bekwoh.. Dpt lesen Lembu rupanya..hehe.. Dh blh bawak moto sorang2 bila dh ada lesen L tu. Nk bawak keta, kena ada org lesen penuh kat sebelah.

Adry@Daun said...

Keta yg egie gna tu msti tak guna power stering. Sbb tu berat nk memeluasnya..haha..

ezzyra said...

haha...lembu korban lmbat lagi nk raya...stereng 2 mmg berat...xleh bawa pape lagi sebab x dpt lagi lesen L seketul 2...mggu dpan baru siap...bulan depan la baru ambik...

alla said...

tu bkn blaja bawak kete. tu blaja langgar tiang

EmbunRosaliza said...

tahniah dik wahhh bestnya dah dapat lembu, ok la tu . OO mcm tu lak mmg ya kalo dulu pas je ujian bertulis, msk bengkel jap tunggu siap L je lah

ezzyra said...

@k.alla
belajar la 2...belajar dari kesilapan.

ezzyra said...

@k.rosa
mekasih...2 la sekrang sistem baru dah kot..peram dulu la L 2...bulan depan msuk sem 6 baru boleh buat P

Myra Jay said...

Mudah-mudahan lulus dgn cemerlang k, leh dapat status 'P' ye :)

Masa belajar tu standard ar langgar macam2, pastu baru cekap :)


p/s Nak minta tolong Vote MJ untuk contest FB ye.. TQ
https://apps.facebook.com/boniavalentine/?share=276694f128094ba57c7.46496071

ezzyra said...

@k.mJ
hehe..time kasih kak..

dgn segeranya p vote...