Sunday, January 15, 2012

...Fikir benda lain plak lepas habis exam sem 5..

assalamualaikum...pepagi hari lagi dok dgr bnyi2 keta,van macam lagi...pakat dok usung barang ..family datang ambik..macam2 la...oh jeles...nak balik...x best la dok cni...baru sehari dok kt kole perlis lepas habis exam..dah jadik cmni...apsal la kwn2 saya balik awal sgt ni...haish....jeles la wei...gila bosan...FB plak kena blok...x yah la blok time2 camni...boring lah..

lupakan kisah bosan sebab hujung mnggu ni nk balik jgak..bukannya x balik terus kan...haha...#sedapkan hati je#..

papepon sem 5 sudah berakhir...masuk sem 6 n fikir benda lain plak...Latihan Industri-LI...waaaaaa,kat mana nk buat LI ni...huhuh...kawan2 saya ajak buat kt kulim..kt HI-Tech..tp xtau la...resume pon xde ape lagi ni..huhu...nk buat kt mana ea...

any suggestion?saya punya kos computer network engineering,..ade x mna2 company nk ambik budak praktikal bulan 6 nnti-2 bulan 2 minggu je rasanya...kalau yg bagi elaun 2,lagi best la...haha...saya nk area KL,utara (Penang or kedah,lgkawi pon boleh..haha)...nti kalau xde asrama boleh menyemak kt umah kak rosaliza,x pon rumah k.alla @ a.adry @ umah baby...hihi...jadi umah baby plak..hehe...kecik2 dah ade rumah dah maisarah..kui2..

naik pening dah pk pasal LI ni...takot pon ade...saya ni bkannya pndai sgt...takot la...pengalaman keje bdang cm 2 mmg xde la...0 terus...masa cuti hari 2 pon keje jadi promoter je...haha...

p/s...sgt2 perlukan cadangan suma...pening dah ni....huuuuu

14 comments:

Adry@Daun said...

Utk LI tu rasanya lbh sesuai di
Penang sbb byk pilihan dan tmpt tinggal pn dh ada. Kat sini nk buat kat mana la LI tu? Bkn ada industri yg mcm tu. Industri pelancongan tu ada la.

ezzyra said...

mmber ramai ajak buat kt hi tech...buat kt intel kulim...tp ntah la..rasa mcm seram plak nk msuk intel...haha

lina_pg said...

praktikal selalunya wat kat kilang je la.tambah lak kilang besau2 kompom ada elaun.Intel kalu mau dapat rm500 sebulan.

ezzyra said...

kilang nk ke ambik budaj LI sjrg ni?kalo dulu boleh la sbab 6 bulan...ni dah jadi 2 bulan je..

GaRy™ said...

good luck LI tau.. aq baru tahun pertama.. takder pengalaman lagi~... T^T

ezzyra said...

@gary
tq2...sem depan..rsau jgak nk LI ni...unimap jgak ke?

EmbunRosaliza said...

Assalam dik kalo pratikal kat KTM xdak elaun rugi je tak dpt apa2, kalo kilang ok la. hehhe sini pun sumA nama ada kuar, kalo kat intel ada abg As situ hehhe

ezzyra said...

@k.rosa
wslam...dlm kepala ade gak nk pilih ktm..tp xtau la camne...2 la...kwn2 dok ajak buat kt intel kulim...tp x sure lagi la camne..

alla said...

klu nk sng mmg baik bt skali ngn kwn2.. klu sorg2 nnt ssh.

ezzyra said...

@k.alla
itu la...dok pk2 gak ni...kalo dapt,buat kt kulim je la..diorang kata ade hostel..

ayunalisa said...

wat kt ktm..bdk2 yang amek network ari tu.diorang bwk p site..wt keje tu xtau la wt ape kn..hihi..tp tgk enjoy je diorang..tp elaun kompom xde la ngn ktm..

ezzyra said...

@k.ayu
kalo x jadi buat kt intel,mmg aku plih KTM ni..x kisah la xde elaun pon...kejap je pon...simpan2 duit PT sem 6 je la..

Myra Jay said...

Tmpat akak ada terima sstudent LI, tapi kitorang prefer Polymers Engineering, dapat elaun RM500 :-)



p/s : Tolong vote untuk contest FB ye :)
https://apps.facebook.com/boniavalentine/?share=276694f128094ba57c7.46496071

ezzyra said...

@k.mJ
oo ade eh..akak penang belah seberang kan..