Monday, March 12, 2012

...berjalan sakan di tempat biasa..

assalamualaikum...

lama dah takde entri ni...dok tayang bunga ros je..dah layu dah bunga2 2...haha...ini cerita hari sabtu..ekceli,plan ni nak g penang ni,sem lepas lagi kami rancang...tima duit PT masuk..nak g penang,nk hbiskan baucer buku..jauh sungguh nk hbiskan baucer pon..ni pon dok ade rm100 lagi...bla nak pakai tah..ok..lupakan seketika..

kalau ikot plan asal,kami nak g 3 org je..pastu hari yang ditunggu2 dari sem lepas 2 pon tiba,tetapi,kereta sewa plak habis licin...biasal kan...duit dah masuk..mula2 dah kuciwa la...tp pagi sabtu 2,kawan kami p cari sekali lagi..dan alhamdulillah,nasib menyebelahi kami..dapat la sewa keta sebijik..tp hrganya up la sikit sebab kami dapat kereta saga..besar la.biasa dok sewa viva je..pagi sabtu 2,ade lagi 2 org kawan kami nak ikot...beramai2 la baru best kan..sekurang2nya,ade ramai driver...boleh gilir2 drive..hahaha..

saya dan penang,dah terlalu biasa.tp p ngn kwan2 2 jarang la..kami hbiskan masa di Queensbay sahaja..haha...lama sgt2 dok pusing kat dalam 2..kawan saya,2 org dok sibuk shoping,saya dan 3 org lagi,dok tawaf satu queensbay..haha...sakit kaki..kat queensbay jugak kami tgk wayang...John Carter..best gak cite 2...tgk 3D..

jalan2 kat penang ni,duit saya x habis sgt macam org lain...sekadar duit,myk,sewa keta dan tol...2 pon kitorang share 5 org..so,x byk sangat la duit habis..baucer dapat guna rm50..2 pon xtau nk beli ape dan kesuntukan masa,serta sangat x seronok di Borders...
..itu sahaja ceritanya...meh tgk gmbr,sikit je la upload...bercerita plak yg pnjang..haha..








to my beloved sister n their family..happy holiday..ole2 jangan lupa ok..

8 comments:

EmbunRosaliza said...

Jauh berjalan tu dik, ramai2 best la

ezzyra said...

penang la paling jauh kalu kami jalan2..2 yg plan awal2..bosan dah dok jalan kat area sini...xde tempat menarik pon..

Adry@Daun said...

Mcm tak best je pantai tmpt lepak tu. Pantai yg ada pasir baru ok, ni batu besar keta viva..haha..

ezzyra said...

pntai 2 depan queensbay je..

Myra Jay said...

MJ pun ada lagi RM50 bocer buku tu tak tau nak beli apa.
Dah le ujung bulan ni expired.

ezzyra said...

@k.mJ
wah...ade lagi?saya dh pkai hbis dh semalam..beli printer...baik pkai cepat2..nti expired

Myra Jay said...

Itu la, mungkin hari tu terlepas pandang kot..


Takpela MJ bagi can :)
Tinggalkan no telepon dan jenis prabayar ke
normj1001@hotmail.com

ezzyra said...

@k.mJ
terima kasih kak