Wednesday, August 29, 2012

...entri raya?..


Assalamualaikum

Selamat hari raya edisi terlambat…haha…bulan Syawal lagi ni…boleh lagi la nk story mori pasal raya kan..haha..
Sebelum saya tgglkan kmpung halaman saya..hari khamis lepas,pegi la kenduri kawen akak kawan sayakawan sekolah rendah dulu...kawan saya yg ajak.so dpat la hirup udara luar hari khamis tu..kalau tak dok terperap kat dalam rumah je la jawabnya..pastu g beraya kejap la kat rumah kawan saya yang sorang lagi..bukan itu nak cerita..tp nk cerita pasal kawan saya..cerita yg baik2 je tau..haha
Kawan saya yang sorang ni mai jemput saya,dulu2 masa sekolah saya yg selalu jemput dia kalau nak g mana2..saya boleh bawa moto..sekarang ni,rasa kerdil je nk berdepan dgn dia terutam sekali la..yg lain2 2 lain cerita..
Masuk je halaman rumah saya,dengan sebuah kereta…mula2 saya fikir kereta parent dia kot,x po keta kakak dia..rupa2nya keta dia sendiri..wah..kagum pulak rasa dengan dia..keje baru 2 bulan…dah boleh pkai keta sendiri..kagum jgak la..malu dengan dia..saya ni lessen memandu pon xde lagi..dia dah maju byk tapak dari saya..hbis belajar lagi awal dr saya,keje,ade keta..nasib baik xde rumah lagi..hehe..satu je persamaan kami..sama2 single mingle lagi..haha..sempat la korek2 sikit rahsia sepanjang perjalanan..
Dah lama sngat tak jumpa dia..dengan kawan2 saya yg lain kalau time raya ade jgak la jumpa..tak kisah la macam mana cara kami jumpa @ kat mana tmpat pertemuan kami…tp dgn dia,lepas hbis sekolah,x jumpa terus..byangkan la dah hmpir 6 thun tinggalkan alam sekolah..duduk 1 kmpung..tp x penah jumpa pon.
Moga terus maju jaya ye kawan2…lap u ol la.
Xde pulak gambar2 raya tahun ni.ciput jex smpat nak bergambar dengan family..ni pon ehsan henpon kakak saya je..sob2..ehsan kamera abg saya,nti saya boh balik.


control ayu sat..haha


posisi yang sama..haha

amani yang bersusah payah nak buat peace..haha

5 comments:

EmbunRosaliza said...

Selamat hari raya, ada juga gambar kat umah kita

Adry@Daun said...

Mana hilang adik beradik yg lain2 tu? Malu nk bergambar ke? Haha..lain drp[ yg lian 'peace' Amani tu.

Keja 2 bln trs dpt beli keta? Bank mana yg luluskan loan dia? Atau beli cash.... Keja 2 bln mana dpt pengesahan lagi..

ezzyra said...

@k.rosa
ni je la gmbar yg ade.

ezzyra said...

@a.adry
biasa la...suma da kawen...ade rumah lain.
keta dia 2 mybe parent dia yg uruskan kot..dia yg byar bulan2..mybe...xtau la..x tnya byk pulak.

nur said...

hi..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..