Thursday, August 9, 2012

...melayang lagi rm62 ;( ...


Entri penuh emosi…harap mklum

Rasa macam nk carut2 je sekarang ni…stress gila…internet tah pape je kat sini..nak buat keje pon ssah…yg paling geramnya…pejabat pos pantai dalam…melayang rm62 td…sengkek la mcam ni…ingat bulan2 pose n ink bg sedekah kt depa ka?silap tmpat la nk sedekah cam 2…x ikhlas lgsung…huh!

Tadi kawan saya p renew lesen dia dan lesen saya…dia kena caj rm77 utk renew lesen P utk 2 tahun seriously mahal…dan saya renew lesen L…gara2 sangkut jpj jln raya hari 2…sebab buat time final,so xleh la nk test utk next jpj..kna la postpone smpai saya buka sem baru bulan 9 nti…sebab xmo la lmbat2 book test jpj,saya decide utk renew kt KL je…nti dah balik unimap,boleh terus booking…

Ape faedahnya p renew smpai 6 bulan?ckup mmbazir…waa…stress je…macam… @#$%^&* je…ape pnya org la…fikir la,tu lessen L je…bukannya P….waaa……………!!!!!!!!!!!!

7 comments:

Adry@Daun said...

As salam egie,
Tak baik germa2 dan tensen dlm bln Ramadhan ni.. Nti kurus pahala puasa..hehe..
Ni msti pasal lesen kena ikut tarikh lahir kan. Lesen abe expired bln lima tp kena up lg 7 bln utk samakan dgn tarikh lahir. Takdak pekdah langsung sbb tarikh lesen expired kita blh igt. Kalo x igt blh gna reminder dlm gadget(henpon, PDA, tablet dll..)

Myra Jay said...

Alahai siannya.. Sabar k, bulan posa ni...
Apa yg berlaku ada hikmahnya, siapa tahu kan..

Sabar k..

EmbunRosaliza said...

habis tu dh g renew awal, mmg la mcm tu..hurmm kira silap sendiri la, lain kali kena tanya dulu, mana dia tau adik nak guna lesen tu bulan 9 nnt,

pasal lesen kwn adik tu, la ni lesen tamat ikut tarik lahir, jadi harga mahal la

ezzyra said...

@adry
kalau ikot harga 2,dah betol utk tempoh 6 bulan...ape aedahnya la nk renew lesen L smpai 6 bulan..huhuh...x ikot tarilh lahir pon...mati bulan 2...kalau ikot tarikh lahir,bulan 12 thun ni pon boleh

ezzyra said...

@k.mj
2 la...sabar je la yg boleh...nk buat cmne kan..

ezzyra said...

@k.rosa
mcm 2 pon boleh ke?hari 2 adik renew bulan 4,smpai bulan 7...elok je 3 blan...xde byk tnya...terus buat je..

org 2 tnya kwan adik,nk renew brape lama,dia x biasa renew L,dia kata la mcam biasa..org 2 terus buat 6 bulan.huhu...x sma dgn bday pon

kwan adik pon tarikh x sama bday..

ezzyra said...

@k.rosa
mcm 2 pon boleh ke?hari 2 adik renew bulan 4,smpai bulan 7...elok je 3 blan...xde byk tnya...terus buat je..

org 2 tnya kwan adik,nk renew brape lama,dia x biasa renew L,dia kata la mcam biasa..org 2 terus buat 6 bulan.huhu...x sma dgn bday pon

kwan adik pon tarikh x sama bday..