Friday, October 5, 2012

..kisah Darwisy..

assalamualaikum.

ini Darwisy...anak sedara saya yang pling kecik...kecik2 pon dh 7 bulan dh...first time jumpa dia,kakak ipar saya baru hbis pantang...kali kedua,2 minggu lepas la...mmg lama x jumpa...alhamdulillah dia ok..takut jugak nk dekat dngan dia..mklumlah..mana la dia kenal saya ni...x penah muncul depan dia..masa kecik2 dulu,mna la dia tau kan...tiba2 ade org asing pulak yg mai dekat dia..first time dukung dia...mak aih...beratnya...kihkih..nasib baik la hero malaya ni bekerjasama,boleh la "dukung" smbil duduk..haha..

tapi satu je masalahnya..hee...time dia dok dlam walker,saya mmg x dukung dia la kalau dia dok rilex2 dalam walker 2,tp dia suka sangat pnadang orang lama2,maybe nk analisa kot...hehehe...pastu bila org tgk je dia,xde gaya nk dukung dia...hbis lah...nangis sekuat yg boleh la..hehehe..comey je..pastu saya kalut la..haha...dukung dia pon dh x jadi ape dah...apa lagi.. S.O.S la..hehe..

itu je la yg boleh di stori kan pasal hero yg sorang ni...mklumlah,saya ni dh lama xde anak sdara lelaki...yg last sekali pon Aqil,dah drjah 2 dah aqil 2..

ni je gmbar2 yg boleh di snap...model x bg kerjasama plak..


bulat o mata.

jeling2.


10 comments:

lina_pg said...

hmm ah 7bulan tp mak lang masih tak tengok anak menakan yg sorang..
Darwisy raya hj ajaklah abah balik kampung..

Adry@Daun said...

Hehe..ni la masalah terbesar kalo nk amek gmbr darwisy.. Dia suka buat mata besar..mgkn terkejut dgn objek pelik kat dpn dia. Abe pn dh byk koleksi gmbr dia yg mata besar2 mcm ni. Tak cite ke yg anak sedara ni suka cubit2 org yg dukung atau pgg dia..hehe..

ezzyra said...

@k.lina
2 la mak lang...sibuk manjang..darwisy kn ajak abah blik kmpung ni.

ezzyra said...

@A.adry
lupa pulak pasal 2,sbab x penah kna...haha

EmbunRosaliza said...

Assalam.aloloooo besaunya mata dia, hurmmm mak ngah pun tak tgk juga lagi , agak2nya dh pandai jln atau berlari baru boleh jumpa darwish

ezzyra said...

@k.rosa
wslam..mmg besau pon..
2 la...ucu dia p pon dah nk merangkak dah baby ni.

ayunalisa said...

alololo..mulat nye mulut..hihi.. ateh xpnh tgk lg darwisy dpn mata.. xsbr nk jmpe darwisy.. insyaAllah..kta jmpe nnt ye..

ezzyra said...

haha...nti darwisy boleh jmpa kawan baru la..mia dgn alisha..sebelum ni,xde budak2 lain yg dekat dgn dia..kakak dia,sepupu sepapat dia belah lgkawi je la.

Myra Jay said...

Lebih kurang baya anak menakan akak 6 bulan.. Comel je Darwisy ni ha, dengan renungan yang macam tu :D

ezzyra said...

oh yeke kak..kiut miut sgguh bdak kecik ni..hehe