Thursday, October 31, 2013

..the worse...

Assalamulaikum..



Isnin lepas,28 October 2013..second interview lepas habis belaja hari tu,(baru 2x interview pon nk kecoh..hee).."the worse interview ever"..haha..tah pape je..masa interview yg first tu,biasa2 je la sebab company tu memang nk guna ramai orang dan x memilih org pon..(sape2 nk keje situ,saya boleh jamin,akan dapat keje..)dapat la saya  keje kt situ..walaupun hanya sebulan mampu bertahan...company tu mmang ok la..cuma kena kuat..banyak2 bersabar,sedia mental fizikal..

berbalik pada cerita asal..the worse interview ever..kenapa?sebabnya,ape yg saya fikir masa apply position tu,ade la sangkut paut dengan networking wp sikit pon..dlam iklan position tu,ade troubleshooting network..benda tu paling saya suka buat..tetiba,org tu kata,xde kaitan langsung..org tu dok explain pasal company tu,tp dia buat saya x paham pulak..hehe..interviewer yg banyak cakap berbanding saya..dah macam terbalik pulak..sape yg interview sape ni..segala soalan dia,saya mmg la jawab,tp rasa macam terok je jawapannya,,hehe,kalau ade rezeki saya di situ,Alhamdulillah,saya akan jadi pekerja yang dedikasi,InsyaAllah..kalau diterima,kena ade next interview pulak,tu yang rasa lemah longlai ni..hehe

4 comments:

LiNa_Pg said...

Hapa nama company tuh..
Kalau dia tak tanya soklan bukan2, dia amek kot..
kalau dok tanya soklan yg takleh jawab..memang tak nak amek

ezzyra said...

company x besar mana pon..web byte sdn bhd. kt D'Piazza tu..

soalan standard interview je..tp yg pastinya,dia yg byk ckp..dok explain psal company tu..mcam terbalik pulak..

Myra Jay said...

InsyaAllah mudah-mudahan ye :)

ezzyra said...

@k.mj

Amin..