Friday, November 15, 2013

..Atas permintaan,review Salak Denai Chalet Tanpa Gambar..

Assalamualaikum..

atas permintaan Mish yang comel..saya buat review sikit pasal gathering hari tu..kt Salak Denai Chalet..dalam post hari tu,mmg x bnyak gmbar yg saya snap sendiri..hihi.

Kami gerak dari penang dalam pukul 9 lebih sebab nk bagi smpai sana pukul 11am.11am time check in kt situ.

Salak Denai tu ade private pool..ade kolam renang setiap chalet.Nak berendam 24hours pon xpe..takde orang marah pon.Best sangat.sampai2 je terus terjun kolam anak2 sedara saya tu..hehe..Kolam tu bersih je..Airnya dari bukit tu dan selalu mengalir la.Air x terkumpul dlam kolam je dan sentiasa dibersihkan setiap hari.

Itu baru bab kolam.Chalet yang kami stay tu,mmg macam rumah.Ada peti sejuk,keperluan masak,tmpat BBQ,bilik ade 3.ade 3 bilik air kau x silap saya 3..sebab bilik air yg kt luar tu,saya x explore pulak ade 2 @ 1..hehetapi yang komfem,dalam bilik ade bilik air (2 bilik saje ade bilik air..1 bilik lagi xde)..2 bilik ber-aircond.ade katil,tilam..

Chalet yang kami stay tu,RM300 1 malamutk chalet Siti Saffiyah dan Siti Aisyah,chalet lain saya xtau..kena berurusan dengan owner chalet la ye...

harus diingatnya,nk pegi situ,kena booking dulu.nanti penuh.Alhamdulillah rezeki kami,baru je booking,dah dapat..terima kasih banyak2 kepada my sister yg bertungkus lumus..hehe

*untuk mish,selamat honeymoon lagik dgn baby pulak ye..
*sory dah takde gambar nk share..
*boleh tgk kat SINI dan SINI jugak.

p/s edited..maap la ye..silap info sikit


6 comments:

LiNa_Pg said...

Dik, harga chalet adalah flat rate RM300 untuk chalet siti saffiyah dan juga siti aisyah, yg lain2 murah sket tp xtau harga.
Tiada charge tambahan atau surcharge hehe.
Tak kira cuti sekolah ke weekend ke super peak ke harga sama gak..

ezzyra said...

hehe..mekasih betolkan..dah edit dah..

najihah sahami said...

huiyyooo..besar jugak chaletnya yep. kalau pegi berdua amek yang katil deluxe jadikla kan. murah sikit..haha....thanx egie...mudah2an sampaiii la ke sana nanti. macam seronokk jee..

ezzyra said...

@mish
boleh tahan la jugak..tp mmg sngat2 best..semoga smpai nanti..hehe

Hanni Hanafi said...

Dok blogwalking.. amik mood sebelum nak p Salak Denai ujung minggu ni.. even x dak gambaq pon dah teruja gila!

www.hanihanafi.blogspot.com

ezzyra said...

@Hanni Hanafi
owh nk p..selamat bercuti..mmg best..