Monday, March 16, 2015

Chappie movie

Assalamualaikum..

Tak penah2 nak review pasal movie..nampak sangat lama sangat dah tak tengok wayang..rasanya sejak kakak pregnant anak first dia kot..sekarang dah setahun lebih dah anak sedara tu..lebih kurang 2 tahun lebih la kot x tengok wayang..

Mukadimah cukup 1 perenggan.haha.
movie chappie ni sebenarnya p tengok tanpa plan..sebab plan asal nk p kenduri kawen kt sungai petani nun..oh sedih..kawan last minit ckap lupa pasal tu..dan last mini jugak sy decide xnak pegi..x rasa nak pegi dah la.ni last week punya stori la.7.3.2015.

mesej kt kawan kt ofis ckp jom keluar..dan dia kata on..

dan kami keluar la dua orang..


Boleh start review dah.movie ni bg sy boleh bagi 7/10 kot.sebab jalan cerita mcam x berape nk ok kot wp tagline movie to save the mankind..tapi sebab robot tu dilatih jadi jahat..alaaa..x syok la robot jd jahat..tp ceritanya mmg ade la part sedih sebab chappie tu dah mcam manusia.

Disebabkan movie tu 18 punya type..nak kata bab2 lawan2,mmg agak ganas la..ayat2 yg digunakan dalam tu mmg kasar la..dah mmg 18..nk buat camne.kalau type U,P13,mmg sangat x sesuai la.

Kalau tengok poster chappie ni,mmg nampak sangat cute..tapi jangan tertipu la ye..

Itu saje untuk movie chappie..xde bukti la pulak nak boh..tiket dengan kawan dan dia kata dah buàng.
Credit to google

Esok kita cerita pasal Cinderella pulak ye..


2 comments:

Tukang Karut said...

macam best je... aku suka ganas2 ni...

ezzyra said...

Baru perasan komen ni.hee