Tuesday, September 16, 2014

Family Day Cameron Highland 2014

www.tips-fb.com

Assalamualaikum

Terlalu lama tak update blog..jenguk blog pon tak.malas tahap kritikal.

Cerita Raya pon tak update dalam ni..Nak cerita raya macam dah basi sangat dah ni,nak raya haji pulak dah..haha

kesahnya family day hari tu la.29-30 Ogos 2014.

Memang best,walaupun tak complete 1 family yg dapt join,tp memang syok la.

Kami pegi 3 buah keta,dari penang sebijik,dari kelantan 2 bijik.

Kami stay dekat homestay dekat PuncakArabella,Tanah Rata

Homestay 3 bilik,semua ada katil,ruang tamu besar.kelengkapan semua ada.

Gambar dalam rumah lupa pulak nak snap.

First day,29 Ogos,check in..awal pulak tu..nasib baik boleh masuk..
Pastu destinasi pertama,Cameron Bharat..


alamak..x rotate lg..haha..

Walaupun banyak kali dah pegi sini,tapi ni first time turun sampai air terjun kecik kt bawah tu..


Meh layan gambar sepetang kami dekat situ.









Lepas tu,destinasi wajib,Pasar Malam..kami berpecah banyak group..beli makanan yang sama je..haha..penuh meja la..gambar dekat pasar malam,memang takde la..tak snap gmbar langsung.

Malam,sesi tgk tv,makan2 je.maklumlah,CH malam2 macam xde ape sangat.

Second day,breakfast nasi lemak,masak nasi dengan telur rebus/goreng je dekat situ,sambal ikan bilis semua ditaja oleh kakak ipar saya.

Breakfast dan siap2 untuk check out dan sambung jalan2 lagi.

Destinasi pertama,Mardi..sebab Mardi dekat sgt dengan homestay tu.

Nak masuk Mardi kena bayar tiket.RM3 dewasa,RM1.50 kanak2.
Mardi ni bagi kami semua,tahun ni agak mengecewakan la.pokok2 banyak yang macam dah pupus je..takde pokok pon,anggur pon mcam dh kering.xde buah,kawasan epal dan pear,dah tak boleh masuk dan banyak lagi la..








Pastu kami menuju ke Kea Farm.benda wajib sy beli,bunga2..kat situ saya beli bunga,stroberi entah,x ingat dah beli ape lagi kat situ.kat situ boleh beli macam2,sayur,buah,bunga,pokok bunga,servinior(eja macam salah je.haha) dan macam2 lagi lah.

Last sekali,pegi Cameron Lavender.First time saya pegi sini..best2..bunga cantik2.
Nak masuk kat sini kena bayar tiket,RM5 dewasa,RM3 kanak.

Muntah gmbar ye.













Malas nak stori pasal gambar,nak caption pon malas.haha.


Datang baca hari hari ye !
Terima Kasih~

Sunday, July 20, 2014

menu buka puasa

www.tips-fb.com

Assalamualaikum..

habuk dah bertingkek tingkek dah kat blog.tak de ape nak tulis campur malas benor.haha..

pejam celik pejam celik..dah di penghujung Ramadhan dah
.sekejap je rasa masa berlalu.

tahun ni..buka puasa tanpa menu bazar Ramadhan.tak jejak kaki pon ke bazar Ramadhan tahun ni..hee.


saje je mau kongsi menu spanjang puasa yg di snap2 la..

menu² makan kt rumah sndiri @pun makan kat rumah kakak saya
.hee..

set nasi hujan
panas..kambing,ayam,acar- nama penuh menu2 x ingat dah.makan di rumah my sis..resepi boleh tgk kat blog dia..

                 kuih akok homemade- resepi

set nasi mandy pon makan rumah kakak saya-resepi



         yang ni..makan bufet kt Evergreen                    Laurel Hotel Penang

menu lain,x smpat nak snap..terus ngap je masa bukak puasa.

selamat berpuasa..

terima kasih tak terhingga kepada kakak saya,sudi ajak bukak pose dgn menu2 yg mabeles²

credit:kak na http://linapg.blogspot.com


Datang baca hari hari ye !
Terima Kasih~