Saturday, April 11, 2015

pandora..idaman hati

www.tips-fb.com

Assalamualaikum.


Wishlist update..dah lama teringin nak dapatkan.1 charm pon jadi la..


Dapat beli yang ni je..

Bila boleh dapat..??anyone??


Datang baca hari hari ye !
Terima Kasih~

Tuesday, March 17, 2015

Cinderella 2015

www.tips-fb.com

Assalamualaikum.

Seperti yang dijanjikan semalam..hari ni nk cerita pasal Cinderella.movie ni saya tengok hari sabtu lepas.14.3.2015

Dah tau dah storyline cerita ni sebab mmg popular la..x payah nk cerita lagi la kan.
part yang best..dapat tgk frozen lagi..cute sangat yang kecik2 tu..hehe..kalau mau tau ape..kena p tengok la Cinderella tu..

Baju2 yang Ella pakai,semua cantik..falling in love dengan wedding dress dia..cantik sangat..baju biru yang trademarl cinderella mmg dah cantik la..

Ni la wedding dress

Kali ni bertiga


Datang baca hari hari ye !
Terima Kasih~

Monday, March 16, 2015

Chappie movie

www.tips-fb.com

Assalamualaikum..

Tak penah2 nak review pasal movie..nampak sangat lama sangat dah tak tengok wayang..rasanya sejak kakak pregnant anak first dia kot..sekarang dah setahun lebih dah anak sedara tu..lebih kurang 2 tahun lebih la kot x tengok wayang..

Mukadimah cukup 1 perenggan.haha.
movie chappie ni sebenarnya p tengok tanpa plan..sebab plan asal nk p kenduri kawen kt sungai petani nun..oh sedih..kawan last minit ckap lupa pasal tu..dan last mini jugak sy decide xnak pegi..x rasa nak pegi dah la.ni last week punya stori la.7.3.2015.

mesej kt kawan kt ofis ckp jom keluar..dan dia kata on..

dan kami keluar la dua orang..


Boleh start review dah.movie ni bg sy boleh bagi 7/10 kot.sebab jalan cerita mcam x berape nk ok kot wp tagline movie to save the mankind..tapi sebab robot tu dilatih jadi jahat..alaaa..x syok la robot jd jahat..tp ceritanya mmg ade la part sedih sebab chappie tu dah mcam manusia.

Disebabkan movie tu 18 punya type..nak kata bab2 lawan2,mmg agak ganas la..ayat2 yg digunakan dalam tu mmg kasar la..dah mmg 18..nk buat camne.kalau type U,P13,mmg sangat x sesuai la.

Kalau tengok poster chappie ni,mmg nampak sangat cute..tapi jangan tertipu la ye..

Itu saje untuk movie chappie..xde bukti la pulak nak boh..tiket dengan kawan dan dia kata dah buàng.

Credit to google

Esok kita cerita pasal Cinderella pulak ye..



Datang baca hari hari ye !
Terima Kasih~

Saturday, February 21, 2015

kenduri

www.tips-fb.com

Assalamualaikum


Uhuk2.habuk banyak.
ini cerita basi dah.tapi nak carita jgak.bulan doblas tahun lepas..p kenduri kawen kawan..classmate kt unimap.
kenduri first kat kulim, 21 Dec..Tahniah buat Najhan dan pasangan.nama dah lupa..Adnan kot nama husband dia.majlis dia macam reunion plak sbab ramai classmate yg datang.

Najhan.
 Kenduri kedua,seminggu selepas kenduri Najhan,27 dec. Yang ni x ramai yang dapat pegi.ada yang pegi belah pengan lelaki.
dua2 clasmate.Tikah n Haris.tahniah
korang.
Tikah Haris


Tahniah korang semua..
my turn?tak tau la bila.haha.k bai.






Datang baca hari hari ye !
Terima Kasih~