Saturday, December 18, 2010

...makan oh makan...

salam sume...di tag lagi...lma dh x buat tag ni...hihi...ni budak lolipop yg tag...meh tgk...


Bagi 3 makanan yang korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut and the way you like it.
  • ayam masak merah....sgt suke sbab pdas...hahah
  • nasi ayam kunyit kt medan suri,penang...xtau la nape...rsa nk mkn je klo g penang...haha
  • mi bandung-kdai Awin kt Unimap...hahah...addicted...sdap...
Jenis air apa yang korang paling suka?
  • teh ais...cm mish jgak...pling koman la
  • air buah...
Which type of food yang korang prefer? Pilih 3..
Malay, Chinese, Japanese, Western, Italian, Mexican, Arabian?
  • malay
  • western
  • italian


Apa makanan yang korang paling expert masak? Dalam kata lain takyah tengok resepi tapi at the same time bila orang lain rasa akan kata Wah,gila sedap!
  • tgk la kt blog ni...dlm label msk2...hahaha


Semahal mana korang bayar tuk makanan korang?
paling mhl...steak kot...hehehe...tah...

Beri nama restoran feberet. Apa makanan yang paling sedap?
xtau la...main telan je...pstu lupa dh sbab org yg bw g mkn...hahah


Ayam, itik, lembu , kambing, burung puyuh, burung wak2, rusa, landak, merpati, ayam denak.
Mana satu yang korang suka? Kalau korang suka tapi xde dalam list,gtaw ek.
  • ayam
  • lembu

Restoran/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda. Dan makan/minum apa? Kalau korang ingat la kan..
dating?nak dating ngn sape?hahaha

Apa makanan yang selalu remind korang terhadap pasangan korang? Kenapa?
lagi la xde...nk g dating pon x smpat...sob3....
Kalau pegi rumah orang, korang akan berharap orang tu hidang apa?
hehehe...segannya nk gtau...hahaha...i kan pemalu...wawawa...

Makanan yang korang tak boleh nak telan langsung. Samada tak sedap/ tak boleh telan langsung.
sushi....x suka la...

Menu raya yang paling disukai.
nasi impit+satay!!!oh my peberet...(siap bold 2...hahah)

Jajan/ cekedes yang korang suka
mister potato

Beri 2 makanan yang emak korang masak yang korang paling suka?
telan je...

Makanan yang paling pedas yang korang makan? Sape masak?
byk yg pedas...sbab suka sgt pedas

Korang klu jumpa orang yang TAG nie, apa agaknya yang korang akan hidangkan?
ikan bilis goreng kicap...sbab mish suka...hahaha


Sila tagged 5 orang dan PAKSA mereka buat tagged ini..
  • freaky--sbab dia suka mkn--dia ngaku!!
  • eny---sbab bf dia kna tag...hahaha
  • zoul--sbab dia follower ke 300...err ade kaitan ke?hehehhe
  • xtau la....sape2 nk buat...sila lah ye...

3 comments:

najihah sahami said...

ehem...ehem...mish nak ajak egie p minum air tea ais. pastu nak tuntut ikan bilis goreng kicap sekali. hehe

ezzyra said...

@mish
hehehe...boleh2...

MiZi said...

http://contengcorner.blogspot.com/2010/12/sayu-hati-bertahan.html