Sunday, November 13, 2011

...aman damai di perlis...

assalamualaikum...selamat smpai d negeri perlis jam 4 petang td kt kngar...kli ni dtg dr btworth bersama ngn kawan saya naik bas kt ctu gara2 kehabisan tiket di pulau...rmai la plak budak penang dok kt perlis rupanya...dulu x penah cmni pon...selalu ade je tiket dr pulau terus ke perlis..skrg ni mmg hrapan agak tipis klau bli tiket last minit...

lupakan cerita tiket sbab dh selamat smpai kt kkt kole perlis ni...smpai aje kt kg wai,kole perlis ni...sunyi sepi je...mcm xde org langsung...aman damai je..kete ke moto ke...org2 dok jln ke...suma xde...x blik lagi rupanya wrga2 unimap kole perlis ni...bercuti sngguh...saya pon,klo ikot hati mls je lagi nk blik,tp esok ade kelas dh,pstu ade amali utk lesen yg dh berkurun menyepi tnpa kabar berita 2...

bila dh sunyi sepi aje kt cni,hrpan utk internet laju 2 agak tinggi,tp x laju pon,mcm biasa gk je rasanya ni..x kisah la,asalkan dpat bukak,dh kira ok la 2...

time2 ptg cmni,mmg time utk mncari sesuap nasi,tp ntah la..kdai 1 pon x buka...haiyaa...mau mkn ape..nk mkn nasi jgak...hrapan utk kmi ialah 1 je kdai yg selalu dok bukak mlm2...hrp2 kdai 2 bukak la mlm ni...kami lapaaarrrr...hehe..ni pon dok telan air milo...mkn bskut,utk kurangkan rasa lapar kmi ni...

dh pukul 6...hrp2 kdai 2 bukak la... firdaus!!!aweera bukak x?hehehe...mcm la si firdaus 2 dgr..hehe...ni gara2 firdaus punya rumah sebelah ngn kdai mkn...hehe...

ok la...bye2

9 comments:

EmbunRosaliza said...

assalam dik, oooh tadi kat blog freaky, kata sunyi n aman,rupa2 kat situ aman sentosa, b. sian adk akk lapar, ni akk ada buat nasi lemak ngan rendang dgg, dap2 tau

ezzyra said...

wslam...
mmg snyi sepi pon kt cni..td freaky dh gtau,ade kdai bkak...nk g cri mkn jap lag...
rendang 2 dh sdap,tp daging...hehehe...skit gg dh..

Adry@Daun said...

As salam egie,
Kitorg ada plan nk gi melancong kat Perlis.. Thn dpn la kot, nk kena cari tourist guide org Kole Perlis la gamaknya..hehe..

ezzyra said...

wslm
nk melancong kt cni?hehe...klo pkai tourist guide ni,boleh smpai kole perlis ngn kgr je la...tmpat lain sesat la..hehe

Ros said...

Salam,

Seronok kalau boleh pi makan angin ni kan...tambah2 lagi tempatnya yang sinyi aman dan damai ja...

Myra Jay said...

Mesti boring kan bila sunyi2 camtu, tambahan hanya makan biskut dengan biskut je, lg terasa kesyahduan :)

ezzyra said...

@ros
wslam
nk mkn angin kt cni?salah tmpat ni...kt area ni ade rmah org je...nk g jln2,kna kuar dr tmpat ni...hehe...

ezzyra said...

@k.Mj
tau xpe...sgt2 bosan...lapar plak 2..huhu

ema_amy said...

Lama sudah tak pi perlis na...
bila kak dah beranak pinak nie
langkah pendek sikit...

Biasalah...kawasan tak sibuk sunyilah cikit. Kalu akak lik kg..
sunyi sampy jadi seram... :)