Wednesday, February 29, 2012

Monday, February 27, 2012

...wajah baru lagi..

assalamualaikum..


rumah baru lagi...hee...kali ni semuanya berubah...nama pon dah berubah...boleh ke eh tukar nama blog ni?bolehkan je la kan...ikot suka la nk letak ape..by the way,xtau nak tukar nama ape...main belasah je..

a million thnks kepada designer- sis intan yg sudi decorate2 blog entah pape ni..

my coratcoret ni dah berubah nama jadi unlocked diary sebab dah macam diari dah blog ni...merepek2 je tulisnya..dah x jadi corat coret dah...jadi saya ambik keputusan untuk ubah nama blog..

xtau nk guna warna tema ape,disebabkan oleh saya punya peberet kaler skarang ni warna merah,jadi saya pilih warna  pink merah+putih la...hehe...dan saya mmg suka...time kasih sekali lagi kepada sis intan ye..

ok malas nk merepek2 lagi..

p/s-masih lagi terfikir tntang panggilan telefon petang tadi..


Sunday, February 26, 2012

...my lucky day..

assalamualaikum...

semalam ade program kt Unimap ni..-Bengkel Kepimpinan Latihan Industri...maklumlah,sekarang ni memang sibuk dgn latihan industri la...bengkel ni pendedahan utk LI nnti la..tapi niasa la,program pepagi hari camni,mmg mengntuk la..bosan je..haha...semlam ade 3 company yg dtg-Silterra-Kulim,First Solar-Kulim dan National Instuments-Penang...petang pulak,PTPTN ,AKPK,INTRA....
hari jumaat 2 dok search2 lagi kt jobstreet,jmpa la National Instruments(NI)...saya pon apply la...dah siap hantar resume,pastu  semalam wakil NI yang datang,so semuanya ok la,kalau diikutkan tempat 2 mmg sangat senang la saya nak pegi sebab dekat sangat dengan rumah kakak saya...tapi tak tau a dapat ke tak...tapi,yang paling saya risau,NI ni ade interview la plak...adess,lemah seluruh badan,10 march nanti diorang datang interview...adoi...takpe la..nak buat camne kan...cuba nasib je..

yang paling penting,semalam,hari yg bertuah bagi saya.seriously,saya ni pesen x brape nak bertuah kalau ade cabutan bertuah ni...bertuah plak semalam...dapat la t-shirt dari NI...hehe...dengan serabut2,sakit perut lagi,saya keluar ke depan...dah la dok belakang...haha...malu oii...haha...

nak tgk t-shirt yang saya dapat?meh nk tnjuk...heee... :P



ni bukan t-shirt ye...ini buku...hehe
 ni la t-shirt...dapat saiz s...tapi besar jgak...

depan

belakang

no bertuah-05201
 itu je la nak tulis...bye..

Thursday, February 23, 2012

...semakin buntu...

assalamualaikum..

saya makin buntu nak fikir pasal tempat praktikal ni...
mana nak praktikal ni...waaa....tolong!!
kawan2 saya dok pakat apply kat NAZA,Perodua...haish..
.nk LI kat mana la ni...tadi dok siapkan resume,tp nk hantar kat mana pon taktau...macam2 tempat dah saya servey..tapi xtau la..

dalam kotak minda saya ni dok fikir nk LI kat KTMB,Perodua...tapi sumanya saya  x hantar resume lagi...

hari 2 saya ade post pasal ni...tapi masih lagi macam ni...buntu lagi...tolong la mana2 company  yg nak ambik budak praktikal selama 12 minggu ni...jap je..

Sunday, February 19, 2012

..nephew..

asslamualaikum...

***post kali ni mnggunakan nama2 yg mngkin tidak familiar dgn readers lain kecuali famili saya...sori ye..

pagi td dapat sms dr abg saya...kakak ipar saya dah selamat melahirkan baby boy...waaa...dah lama x dpat anak sdara lelaki...lepas nisrina lahir hari 2,alisha,maisarah,amani,mia plak menyusul...hehe...

setelah hampir 8 thun saya x dpat anak sdara lelaki,thun ni dah dpat,aqil la yg last sekali......hehe...anak sdara pompuan mmg best...dpat beli baju cntik2...tp kali ni kna bli baju hensem2 la...hehe..

x sabar nk g tgk baby,tp apakan daya,lepas ni weekend dah bizi..huhu...

p/s-agak2nya la kan,nisrina 2 buli adik dia x...hehe


Wednesday, February 15, 2012

...makan malam bersama alumni..

assalamualaikum..

 baru je balik dinner ngn alumni johawaki negeri perlis ni...sebelum ni saya x penah tau pon ade budak unimap...siap dok kt kolej kediaman yg sama ngn saya plak 2...haha...lawak betol la..

by the way,thnks ye johawaki utk dinner td...

...wordless wednesday-belajar kat oversea...

assalamulaikum..

hari ni saya belajar kat oversea..

pukul 11-12-bangladesh
pukul 12-1-sudan.

ntah pape je blajar tadi,dapat lecturer foreigner..
haiya..

Tuesday, February 14, 2012

...going back..

assalamualaikum

hari ni gerak balik ke unimap...waaa...
cuti dah habis dah..bermula balik la tugas saya sebagai student utk sem 6 ni..

kol 1.30 sat g bas saya..doakan perjalanan saya..
bye

Saturday, February 11, 2012

...cuti dah nak abes...

assalamualaikum...

perlis-penang-kelantan-KL-penang-perlis. 3 minggu je cuti...dah nk habes dah pon...kejap je rasanya...haish,malasnya nk balik perlis ni..

kawan2 saya ramai nak balik lmbat dr tarikh kami budak2 3rd year dftar...budak2 lain dftr mggu dpan...haha...so,ape lagi,tmbh lagi la cuti...sikit sgt cutinya..hari ni  ke destinasi kedua terakhir..-PENANG

first week cuti,transit kat penang dulu pastu baru balik kelantan,jmpa suma adik beradik accept abg saya je la yang x balik.

lepas tu, 28.1 ~ 2.2 dok kt gua musang,main2 ngn alisha n mia...gadoh2 pon,best layan diorang..rindu la.

3 feb 2012,gerak ke KL.sepanjang seminggu saya kt KL ni,mcm2 la dapat saya rasa...dpt mkn mcm2,dpt main ngn amani...mmg syok layan dia..kaki buli pon dia la jgak...haha..ucu will gonna miss u baby..sob3..nnti jgn lupa ucu ok..

ok la,xmo menaip dah..
bye...sayang semua..

p/s entri ni auto post,cik blog dah gerak ke penang dah time ni...doakan perjalanan saya ea..

Friday, February 10, 2012

...Gurauan @ santapan??..

assalamualaikum..

melihat telatah si kucing ni mmg mencuit hati..terutamanya kucing yg pemalu ni..kucing ni kucing kt rumah saya...bukannya kucing peliharaan pon...dulu mak kucing ni beranak atas siling rumah....pastu mak kucing 2 mati...kesian...anak yatim dah kucing ni..kucing ni pon x brape sihat dulu ni...saya x brape sure la ape yang dah jadi kt kucing ni...adik beradik pon dah mati jgak..

pnjng betol kisah di sebalik anak kucing ni...meh tgk telatah si hitam ni..




bergurau ataupon jadi sumber makanan?

kalo x silap saya,si hitam ni mengalah... comel la..

Thursday, February 9, 2012

...AGM PAYJM...

assalamualaikum... 4 feb 2012 yang lepas,saya ade join AGM,annual grand meeting Persatuan Alumni Yayasan Johawaki Malaysia kat Hotel Singgahsana,PJ..
masa sekolah dulu saya ni anak angkat Johawaki...sekarang dah jadi alumni la..ni first time saya join program yg Johawaki anjur sejak saya jadi alumni..nk buat camne..xleh nk join...

best la walaupun meeting je,tp dapat jmpa balik kawan2 lama,seluruh negeri kat Malaysia ni...especially kawan2 kat kelantan la..






itu je gambar yg ade dalam kamera peribadi..diorg yg dtang dengan belatiwangsa,mcm2 kawan2 saya 2,suma dapat g iCity sebelum gerak balik kelantan..wah2...best la korang...saya ni dtg dr KL je..so xleh la ikot diorg 2...

ok la bye...

p/s moga dapt jmpa korang lagi...

Wednesday, February 8, 2012

...wordless wednesday-masihkah kau ingat...

tak tau nama biskut ni


dah lama tak makan biskut ni...hari 2 cari x jmpa la plak...ssah dah nk cari biskut ni kt kedai...

**sumber gambar biskut 2 pinjam dengan uncle google..



biskut kapal terbang
 



biskut kapal terbang..rupanya masih sama tapi rasa asalnya kian hilang...

p/s abaikan kualiti gmbr...

Wednesday, February 1, 2012

...jenjalan di tasik..-wordless wednesday..

assalamualaikum...petang semalam jln2 kat tasik gua musang...tmpat ni cantik...post ni wordless wednesday...biar gambar berbicara....bye