Friday, February 7, 2014

..Bad day..

Assalamualaikum

Hari Jumaat..esok cuti..yeay!

Alhamdulillah,sudah 2 minggu bekerja..masih lagi belajar benda2 baru..pening dgn segala sistem baru..semoga mampu bersabar dan bertahan..

2 minggu,byk dugaan dan cabaran..bukan dugaan kerja..tolak tepi isu keje..

Bad day..3 kali.

Sabtu,1 Februari,kali pertama kena keje 12 jam..tayar moto pancit masa nak balik..thanks 2 my sis dan BIL yg jadi rescue ranger..hehe..nasib baik diorg x g holiday..klau tidak.xtau nak buat macamana la hari tu..huhu..melayang rm18,tukar tiub..

Selasa,4 Februari..Alhamdulillah,saya masih dilindungiNya..ade accident,betol2 sebelah saya..3 biji moto..saya x pasti teruk atau tidak..moto ketiga x smpat brek di traffic light yg x dijangka akan merah (org melintas).moto di depan,terseret ke tepi..penunggangnya perempuan.2 lagi lelaki..saya x pasti moto mana yg salah..mungkin moto ketiga.

Khamis,6 Februari..Moto mam*** (xleh nk start dah lepas enjin mati) di traffic light berhampiran tmpat kejadian 4 Februari..,nasib baik uncle mekanik 2 lalu kt situ,dia baru lepas g beli breakfast..melayang rm10..late in 10 minit..

Jumaat 7 Februari..Moto mam*** lagi,di tempat yg sama seperti semalam..nasib x berapa baik..call uncle semalam..dia ambik masa 30 minit utk smpai tempat moto mati 2..tukar plug baru..melayang rm15..late in 45 minit..huhu

esok,nk kena p ambik moto yg tersadai kt kilang 2,lepas tukar tiub hari 2,masih x g ambik lagi..nk kena g service moto..uncle 2 suruh p service..

xnak perkara2 tu berulang lagi..huhu

p/s org penang baik2 hati..selalu tolong wktu susah..thanks kepada semua yg penah tolong saya..
..duit makin kering..gaji tmpat keje lama x dapt2 pon lagi..sgt terkilan dan sgt geram..grr

**new look.

2 comments:

LiNa_Pg said...

Adeh mcm2 kejadian,tp paling xsyok jd late in sbb br keje.Nanti rekod xbpe molek huhu
Sabor jer la.
Syukur...Allah berikan jalan, tetap ada tgn yg membntu setiap kali musibah tu berlaku

ezzyra said...

2 la kak na,mcm2 betol..tp yg late in 2,x kira sbab adik xde batch lagi..hehe.x scan pon..masuk pkai batch security je.masuk lmbat,balik pon lmbat la..gitu je la..

Alhamdulillah,masih ade yg mmbntu..