Saturday, March 15, 2014

..malang tak berbau part 2..

Assalamualaikum

oh lamanya baru nk ade smbungan PART 1..haha..malas beno nk menaip

...kisah di hospital..
ini kisah berdasarkan ape yg saya perhatikan la..

sampai2 je kt hospital dg ambulan..dgn usung la dgn strecher..tolak sana,tolak sini..kena tggal tgh2 hall..org ramai2 dok tgk..agak2 la kan nk letak pon..letak la tepi2 sikit..

lepas tolak sana sini lagi,bawak masuk la kt tmpat nk periksa..

ini part saya x boleh terima.

1- doktor ke ape xtau la..tp mcm bukan doktor je..mcam MA,Ha..xtau la..nk periksa kaki..sbab sya cedera kt kaki..saya pkai jeans,so agak ssah la nk naikkan seluar smpai lutut..tp boleh je sebenarnya..
dan.tau x ape MA 2 kata..I kena potong seluar u ni.. WHAT!!potong seluar...langsung xleh diterima..ape punya MA la..mcam xde idea lain je..last2 saya pun naikkan je seluar tu smpai lutut..boleh je pon..nasib baik la saya x ikot je ape yg MA tu ckp..teruk2..

2-saya ni bertudung..mula2 2 ok la nk bukak sbab nk periksa kan..lgipun MA 2 perempuan..dlam tmpat periksa 2 pon ade perempuan2 lain..
lepas 2..x ckp pape pon kt saya yg nk tolak saya keluar g tmpat lain pulak..dgn xde tdungnya..dh kalut2 saya cari tdung nk pkai balik..last2,telak je kt kepala.

3-lepas kena tolak lagi..kena tggl tepi dinding pulak nk tggu x-ray..time tu baru boleh pkai tdung elok2..masuk bilik x-ray..setel x-ray,kena tinggal tepi dinding lagi kt luar bilik x-ray..stress gila..

4-kena tolak lagi,p tmpat periksa 2..tggu pulak kt situ..


MA 2 kata,x-ray ok..xde ape2 yg ptah..cedera dlaman pon xde..Alhamdulillah..tp kena admit sebab sy pitam..tkut ade cedera kt kepala..result utk scan kepala x keluar lagi..kena la bermalam kt hospital..nk tgk kot la ade ape2 kan..

x larat nk menaip..smbung pulak nanti..kisah bermalam di hospital..

**ini kisah yg betol tanpa tokok tmbah..maaf andai terasa,tetapi itulah yg saya alami..

4 comments:

LiNa_Pg said...

Alah...siannya main tolak tarik...parking tengah jalan...sadis tul...dah la ward macam pasar borong..pestaim masuk dalam ward GH tu

ezzyra said...

huhu..boleh tahan la teruknya servis kt situ.

Myra Jay said...

Geram kan sesuka je nak tinggal kita ni kat tengah2 pulak tu kan...

Dugaan..

ezzyra said...

2 la..tgh2 pulak 2..kalo tepi2 dinding sikit,ok la lagi..