Friday, May 21, 2010

...bingka pisang...


salam petang suma...suma dh minum petang??kalo blom...jmput la mkn bingka pisang...dalam 2 hari ni..menunya pisang...heehe...kalo smalm pengat pisang...hari ni bingka pisang plak...resepinya mudah je...tp main hntam2 je ni...hehehe...

bahan-bahan

150gm pisang dilecek-aku gna pisang lmak manis...
2 cawan tepung gndum
1 cawan gula
3 biji telur
3/4 cawan minyak msak
1 sudu teh baking powder
secubit garam

cara-cara

1-Campur semua bahan dan putar dengan mixer hingga sebati dan adunan nmpak putih
2-masukkan ke dalam loyang yg digris dgn myk msk..
3-bakar 180 darjah selama 40-50 minit
4-siap...

Related Posts:

  • ...ape itu bento?...assalamualaikum...jumaat yg indah...berada d pulau mutiara krana lari dr negeri perlis yg sdang bnjir 2...huhuh...perlis bnjir lagi...huhuh...cti peristiwa ...5 hari free2 dpt cuti..heeeee...tgk kt FB sis ain...pastu p blo… Read More
  • ...kek oren...salam sume...dh minum ptg?kalau blom...jmput la ye...ade kek oren tanpa telur kt cni...kek oren???hahaha...sbenarnye lma dh nk buat kek...tp x reti pon...dgn thap mls2...tp buat gk akhirnye...cuma rpa x cm kek biasa pon...hah… Read More
  • ...main masak2..salam...selamat mlm..heheh..mood nk update sdaa dtg...weeeeeeeee....meh tgk meh...ptg td...kmi main masak2...hehehe...meh tgk ape kmi "msk"..haha...best x?stroberi cklat..kmi buat sndiri..hehe...stroberi ni fresh dr cmeron.… Read More
  • ...puding susu coklat....salam sume...slamat ptg....jom mnum ptg...lyan gmbr je la ek...hehehe 1 kotak (1000ml) susu segar choc....(ape2 perisa pon boleh) 1 peket agar2 serbuk (10g) 4 sb gula pasir (lebihkan jika suka lebih manis) Cara… Read More
  • ...entri basi...salam suma...slamat pagi...lma x mnulis...asyik c n p je..hehe...x smpat la nk mnulis...byk test...bz skit...nk blogwalking pon x smpat...tenet teruk sgt...cm chipsmore...jap ade jap xde...cm kura2 lak 2...selesai sesi kutuk … Read More

2 celoteh:

Adry@Daun said...

Sedapnya bingka pisang... My peberet tu. Nk 5 ketoi..haha..

ezy azira said...

2 ketoi ->RM1,5 ketoi ->Rm2...ok?stndard KL...hehehe