Sunday, June 27, 2010

...cuti2 malaysia...

16 n 17 jun

Hari best sgt…aku ikot rombongan abg n akak aku ke cmeron…kli ni,trip aku ke cmeron,lain ckit coz…adik abg ipar aku mrangkap kwn aku,ila n adik dia ikot sma…hehehe…kitorng menginap di apartmen carnation park kt tnh rata…aku ikot abg aku,so kmi smpai awal dr rmbongan akak aku…duk rhat2 jap kt apartment 2,pastu kitorang p pusing2…mla2 p kasimanis,tp kt ctu biasa2 je la…time 2 hjan lbat sgt…menyukarkan pergerakan kmi…pstu p cactus point..tmpat 2 luas…cntik…kmi jmpa ngn rombongan akak aku kt ctu…pstu p psr mlm brinchang…mmg hjn sgt lbat…bli mkn2,pstu blik,dinner kt umah…

Apartment 2 ada 3 blik,aku share blik ngn kwn aku,ila…mcm2 cite kmi share…wp x penah pun aku share cite ngn dia,tp mlm 2.mcm2 dh aku n dia citekan…wp byk yg aku cite,tp sori ila,ada smething yg aku rhsia kan kt kmu…huhu….sori…


aku n ila kt Bharat...


Borak2 smpai kul 12 lbih..pstu tdo…hehehe

Bgn pg esoknya…kmi packing2 dh…pstu gerak ke destinasi seterusnya,kmi p Bharat Plantation dlu…ambik2 gmbar smpai aku msuk selut…hehehe,xpe2…pstu p Boh plak…asyik ldang teh je…hehehe…tp kt Boh,kmi semua dpt msuk kilang proses teh…hehehe…mnum2 air the kt puncak bukit…air yg berasap pun cpat sjuk…mmg nyaman sgt…lpas 2,kmi ke bee farm,kt kaki bukit ladang teh Boh 2 je…tgk lbah…


kakiku dh msuk lumpur....uwaaaa....tp posing ttap posing...hahaha


Lpas 2,kmi p mkn dulu…perut dh lpar…dh knyang,kmi p ke Cactus valley plak…big red strawberry farm…mcm2 ada kt ctu…aku petik buah strwbery…dh lma aku nk petik,akhirnya dpt gk.RM20 strwbery kmi 2…hehehe..aku petik ngn ila,coz bleh msuk 2 org je..


ni la hasilnya....heheh


On the way blik umah,kmi sggah kt kea farm…mcm biasa la…aku mesti bli bnga ros…hahaha…rm5 dpt 8 kntum bnga ros…syok2…tp yg x bestnya…on the way blik umah…kpla aku skit sgt…uwaaaa….smpai je akak aku,aku trus baring…ms dlm keta,aku x tdo pun…bdn aku panas sgt…dh dmam dh….huhuhu…ape la…tp nsib baik dmam time blik umah…trpaksa la mkn ubat…pstu dh shat dh…hahaha

Sblum blik umah,kmi sggah umah kakak ipar aku kt felda chiku,lma gk kmi kt ctu……kmi lunch kt ctu…dpt la jmpa ngn ank2 buah aku.. b4 blik umah…aku bg bnga ros yg aku bli kt nabila,ank buah aku 2…pstu kmi pun blik umah…

Pjg plak cite aku kali ni…biasala dh lma x mnulis...hehehe…lpaskan rndu….ngeh3…


dh tulis pjg2...nk ltak gmbr2 byk2 plak...hehehe...jgn plak ada yg mntah ye...sje je nk abadikan kenangan cuti2 malaysia ni...hehehe


ni kat MARDI,cmeron highland


ni kat pntai irama,bachok


ni kt Istana Jahar,K.Bharu...ni kt tmpat prking je



ni kat rntau panjang...sape yg suka shopping,bleh la mai sini



ni kat balai islam...kalau x silap la...

2 comments:

AdryDaud said...

Salam, bestnya jln2.. Foto yg last tu kat Balai Islam, Lundang.

ezzyra said...

wslm...btol la kan balai islam...keta sape la 2....hbs cmot2 baju,nyndar kt keta 2...hehehe